Monday, May 20, 2013

Pijenje vode - uticaj na srce, tlak, dijabetes, zatvor, rak...




PIJTE VODU NA PRAZAN ŽELUDAC
U Japanu je navika piti vodu odmah nakon buđenja. I znanstveni testovi su također uvidjeli prednosti te tehnike. Liječenje vodom daje rezultate za "stare" i ozbiljne bolesti kao i za "nova " moderna oboljenja - priznato je kao 100%-tno efikasno za liječenje slijedećih bolesti:
glavobolja, bolovi u tijelu, srčani sustav, artritis, brzi otkucaju srca, epilepsija, masnoća u krvi, bronhitis, astma, TB, meningitis, bolesti bubrega i mokraćnih organa, povraćanje, gastritis, dijareja, hemeroidi, dijabetes, zatvor, sve bolesti očiju, bolesti maternice, rak i menstrualani poremećaji, bolesti uha, grla i nosa.
 
METODA LIJEČENJA
1. čim se probudite ujutro, prije nego operete zube, popijte 4 x 160 ml (640ml) čaša vode
2. operite zube i usnu šupljinu i nemojte jesti ni piti ništa narednih 45 minuta
3. nakon 45 min. možete mormalno jesti i piti
4. nakon 15 min. (koliko je trajao vaš doručak/ručak/večera) nemojte jesti ili piti ništa narednih 2 sata.
5. oni koji su stari ili bolesni i ne mogu popiti 4 čaše vode odmah na početku (dok se ne priviknu) mogu početi tako da popiju odjednom koliko mogu a onda svakim danom povećavati količinu vode dok ne dosegnu te 4 čaše vode.
6. ova metoda izliječit će bolesne i a zdravi će uživati još veće zdravlje
 

KOLIKO JE DANA POTREBNO DA SE IZLIJEČE SLIJEDEĆE BOLESTI?
1. visoki krvni tlak - 30 dana
2. gastritis - 10 dana
3. dijabetes - 30 dana
4. zatvor - 10 dana
5. rak - 180 dana
6. TB - 90 dana 
7. oni koji imaju artritis, ovu metodu liječenja mogu provoditi samo 3 dana u prvom tjednu, a od drugog tjedna nadalje,  dnevno.
 
Ovo liječenje nema popratnih efekata, osim što ćete češće ići mokriti.
Dobro bi bilo da ovo uzmemo za dnevnu praksu tokom cijelog života, a ne samo dok liječimo bolest. Pijete vodu i ostanite aktivni.
Ima smisla. Kinezi i Japanci piju vruć čaj tijekom jela ... ne hladnu vodu. Možda je vrijeme da usvojimo njihove navike pijenja (u malim utljajima) tijekom jela.
Ovaj članak je koristan za one koji piju hladnu vodu.
Lijepo je popiti neko hladno piće nakon obroka, ali hladna voda će zbiti masnoće koje ste upravo konzumirali - usporit će probavu . Kada takve tvorevine reagiraju s kiselinom, slome se i crijeva ih apsorbiraju brže nego krutu hranu. To će izbrazdati crijeva (oštetiti crijevne resice) i uskoro će uzrokovati debljinu i voditi do raka. Zato je bolje piti toplu juhu ili toplu vodu nakon jela .
 

Važna napomena o srčanom udaru: morate znati da nisu uvijek isti simptomi prije srčanog udara

-         bol u lijevoj ruci
-         intenzivne boli u čeljusti (vilici).
-         mučnina i
-         intenzivno znojenje

Uobičajeni simptomi su simptomi. 60% ljudi koji su imali srčani udar tijekom sna, nisu se više probudili. Bol u čeljusti može vas probuditi iz čvrstog sna. Budite pažljivi i svjesni toga. Što više znamo, imamo više šansi za preživljavanje...
 

Namaz koji hrani i liječi – Hristijana



Cilj hrane, koju unosimo u sebe,  jest da hrani i liječi, kao što je Hipokrat savjetovao. Istraživanja znanstvene literature i praktično iskustvo daju ohrabrujuće rezultate. Rezultati govore o sve većoj upotrebi Hristijana, ljekovitog namaza, koji se priprema na sljedeći način:

Tri jušne žlice sirovog badema sameljite što sitnije.
Dodajte dvije jušne žlice mljevenih lanenih sjemenki, jednu jušnu žlicu mljevenih sjemenki sezama, pola jušne žlice meda i pola čajne žlice  cimeta.
U navedenu smjesu dodavajte zdravu „živuvodu (vodu iz izvora ili energiziranu vodu) i miješajte dok ne dobijete namaz željene čvrstoće.

Ljekovito djelovanje namaza

Badem je biološki vrijedna namirnica - sadrž 50% masti, 20% bjelančevina i 17% ugljikohidrata.
U bademu ima kalija, fosfora i nešto manje željeza i natrija. Bogat je vitaminom B3(PP) čiji nedostatak izaziva pelagru. Odličan je protiv groznice, bolesti želuca i crijeva, čira na želucu, žgaravice i iscrpljenosti.

Lan je jednogodišnja biljka, čiji je plod ima oblik košarice sa 10 sjemenki. Kultivira se svugdje. Lan cvjeta u jednom dahu - sve se dešava u toku jednog dana.
Iz sjemena lana se dobiva laneno ulje. Ulje se koristi za ublažavanje posljedica vanjskog zračenja, a iznutra za prevenciju i liječenje ateroskleroze.

Sjeme lana sadrži:

  • masna ulja u čiji sastav ulaze gliceridi, linolne, linolenske, stearinske kiseline itd.
  • bjelančevine
  • ugljikohidrate
  • organske kiseline, fermente, glikozid linamarin
  • vitamine


Unutrašnje korištenje lana je dobro za crijeva - zato se koristi kod upale želuca i crijeva.Vodeni rastvor lana pokriva sluznicu želuca i crijeva tankim slojem sluzi. Nabubreno sjeme lana ima purgativno svojstvo.

Lan štiti protiv raka - sadrži čak 27 spojeva, koji imaju antitumorsko djelovanje.

Sezam je biljka koja sadrži 60% ulja, E vitamin, smole i druge aktivne spojeve. U konvencionalnoj medicini koristi se za liječenje bolesti vezanih za zgrušavanje krvi.
Sezam se koristi u liječenju srčanih oboljenja - sezamin je lignin iz sezamovog ulja koji smanjuje količinu kolesterola u jetri i krvi.
Sezam je borac protiv raka - zadrži biljne kiseline koje imaju antioksidativno djelovanje (bore se protiv slobodnih radikala, posebice u debelom crijevu).

Cimet je ukusan začin i odlično prirodno sredstvo za reguliranje razine šećera u krvi. Djeluje na takav način da povećava nivo inzulina u krvi, kao i njegovu sposobnost da prerađuje glukozu. Dnevno je potrebno konzumirati bar 1 kk.

Med sadrži grožđani i voćni šećer čije se molekule kao takve lako ugrađuju u organizam. Med sadrži...

  • bjelančevine
  • aminokiseline
  • vitamine B1, B2, B3, B6, B12, C, A, E
  • minerale K, P, Mg, Cl ,S ,J ,Fe, Co, Cu, kadmij, mangan
  • enzime - katalaze, dijastaze, invertaze, lipaze, peroksidaze

 Možemo zaključiti da je „Hristijan“ - hrana koja hrani i liječi može se svakodnevno konzumirati


LIJEK PROTIV SKLEROZE


Ovo je recept starokineskog lijeka, koji je 1971. godine pronašla jedna komisija UNESCO-a u jednom od tibetskih samostana, a bio je napisan na glinenim pločama.
Komisija ga je prevela na sve svjetske jezike, da bi ga učinila dostupnim medicini 20. stoljeća.


INDIKACIJE (za što se upotrebljava):
- oslobađa organizam masnih i krečnih naslaga,
- poboljšava razmjenu materijala u organizmu
- poboljšava elastičnost krvnih sudova,
- sprečava infarkt, sklerozu, stenokardiju, apopleksiju i
- sprečava stvaranje tumora
- zaustavlja šumove u glavi
- poboljšava vid.
Pri točnom pridržavanju upute za liječenje, pomlađuje organizam.


PRIPREMA LIJEKA :

Dobro očistiti i isprati 350 g bijelog luka (češnjaka), rasjeći ga i istucati drvenim tučkom u većoj drvenoj ili plastičnoj posudi. Istučeni češnjak staviti u staklenku i onda naliti 3 dcl 96% alkohola (dobije se u svakoj ljekarni) te čvrsto zatvoriti posudu i čuvati je 10 dana na prohladnom mjestu. Po isteku 10 dana, treba sadržaj posude procijediti kroz čvrstu tkaninu (gaza ili pelena). Ostatak koji ostane u tkanini treba također čvrsto procijediti (stisnuti rukama). Procjeđeni ostatak treba još 2 -3 dana držati na hladnom mjestu, npr. u hladnjaku i započeti liječenje. Lijek se uzima tako da se otopina pomiješa sa 0,5 dcl mlijeka (četvrt čaše) na sobnoj temperaturi prema slijedećem rasporedu:


Dani _  Zajutrak _____  Objed _______ Večera

   1.      1 kap                2 kapi              3 kapi
   2.      4 kapi               5 kapi              6 kapi
   3.      7 kapi               8 kapi              9 kapi
   4.      10 kapi             11 kapi             12 kapi
   5.      13 kapi             14 kapi             15 kapi
   6.      15 kapi             14 kapi             13 kapi
   7.      12 kapi             11 kapi             10 kapi
   8.      9 kapi               8 kapi              7 kapi
   9.      6 kapi               5 kapi              4 kapi
 10.      3 kapi               2 kapi              1 kap


Poslije nastaviti sa uzimanjem lijeka 3 put dnevno po 25 kapi, dok se ne potroši cijeli sadržaj posude. Najbolje je lijek uzimati za vrijeme jela.
Preporuka je da se liječenje ponovi nakon 5 godina